van junioren naar senioren

van junioren naar senioren

Overgang van junioren naar senioren

 

De overgang van de jeugd naar de senioren moet geleidelijk verlopen.

Daarbij kunnen de volgende regels behulpzaam zijn:

 

-       Als een speler nog niet de leeftijdsgrens heeft bereikt en er toch een vraag is om vervroegd door te schuiven, dan zal de beslissing genomen worden in overleg met hoofd voetbalzaken, trainer/coach A-junioren, coördinator en hoofd voetbalzaken vv Dronrijp en/of vv Foarút. Hierbij zal ook gekeken worden wat dit betekent voor de speler, voor het A- en het betreffend senioren team.

-       Het meetrainen van jeugdleden met seniorenteams mag vanaf winterstop bij goedkeuring van de A-junioren trainer/leider en de hoofdtrainers.

-       Spelers die zo talentvol zijn dat ze al vrij snel naar de senioren kunnen, moeten die kans kunnen krijgen zonder te kijken naar de leeftijd. Natuurlijk wel kijken naar het mentale en fysieke aspect waarbij rekening gehouden wordt met de ambities en doelstellingen van de SJO.

-       Als A junioren trainen en/of meespelen met de senioren gebeurd dit altijd volgens een geregistreerd plan, dit om overbelasting en/of het zogenaamde “vastspelen” te voorkomen.

-       Iedere donderdag voorafgaand aan de wedstrijden worden door de leider of trainer aan de coördinator doorgegeven welke A spelers niet mee mogen doen bij de senioren (blessures, disciplinair e.d.). De coördinator A junioren geeft dit vervolgens door aan de coördinatoren/leiders van de senioren.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!